PIRAK GRAĐANIMA Poštujte mjere kako bismo spriječili još gori scenarij!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Vezano uz situaciju s koronavirusom, i prvi potvrđeni slučaj u tom gradu, svojim sugrađanima obratio se čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Drage sugrađanke i sugrađani!

Kao ni ostatak svijeta, na žalost, ni nas nije zaobišla pošast koronavirusa. Trenutačno se nalazimo u jednoj jako teškoj i do sada neviđenoj situaciji. Nitko od nas nije bio spreman na ovakve mjere koje su sada nužne i kojih se moramo pridržavati.

Kako bismo svi zajedno pridonijeli što bržem izlasku iz ove mučne situacije, koja će se nedvojbeno odraziti na sve aspekte naših života, a najviše društveni i gospodarski, apeliram na svakog od vas da budete savjesni, da čuvate sebe i druge te da što manje izlazite iz kuće, a socijalne kontakte svedete na minimum.

Svima nam je teško ponašati se na ovaj način, pod svim ovim ograničenjima, ali molim vas da poštujete odluke Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske jer to je jedini način da izađemo iz krize.

Na žalost, slučaj koronavirusa potvrđen je i u našem gradu stoga je sada još bitnije da se ponašamo sukladno propisanim mjerama i odlukama.

To znači da tko god može ostane kod kuće, ne izlazite bez prijeke potrebe, u trgovinu odlazite samo po jedna osoba iz obitelji i pokušajte ne odlaziti svaki dan, pomozite starijim osobama koje žive same, ukoliko poznajete nekoga, a znate da mu treba pomoć ili obavijestite Gradsko društvo Crvenog križa Čazma.

Također vas molim da se ne grupirate pred dućanima, na javnim površinama, izbjegavajte bliži kontakt i držite distancu. Ovaj apel upućujem svima, starijim i mlađim osobama, a roditelje molim da djecu ne dovode na igrališta. Sve te mjere jesu jako rigorozne i teške, ali su neophodne kako bismo zaštitili svoje zdravlje i spriječili još gori scenarij.

Ovim putem apeliram i na poslodavce koji još nisu obuhvaćeni odlukom o zatvaranju svojih tvrtki da koliko je moguće reduciraju broj radnika koji dolaze na posao te da, ukoliko to ne mogu izbjeći, provode stroge zdravstvene mjere zaštite.

U Gradu Čazmi učinit ćemo sve što je u našoj moći kako bismo posljedice ove krize što više ublažili. Sve gospodarske subjekte oslobodit ćemo plaćanja komunalne naknade na mjesec dana, a isto ćemo učiniti za zakup javnih površina.

Planiramo i prepoloviti gradski prirez još tijekom ove godine.

Nadam se da ćemo zajedno uspjeti prevladati ovu krizu te iz nje izaći jači nego prije, s većim osjećajem zajedništva.

Čuvajte svoje zdravlje jer ono je ipak, naposlijetku, najvažnije. Čuvajte sebe, svoje bližnje, svoje susjede, prijatelje i poznanike. Budite savjesni i odgovorni. Želim vam svako dobro!

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!