U IŠČEKIVANJU NOVOOBOLJELIH Do kraja dana rezultati osobe bliske zaraženoj Čazmanki

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Danas će tokom dana biti poznati nalazi još četiri testirane osobe na koronavirus s područja Bjelovarsko – bilogorske županije. To će biti ukupno 21 uzet bris od početka epidemije. Prema riječima ravnatelja bjelovarske Opće bolnice Allija Aloucha, moglo bi biti još pozitivnih nalaza. Podsjetimo, tijekom jučerašnjeg dana potvrđen je prvi slučaj koronavirusa u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Oboljela je Čazmanka koja se prošlog ponedjeljka vratila iz Turske. S partnerom, čiji se nalazi još čekaju, se bez rješenja sanitarne inspekcije samoinicijativno stavila u samoizolaciju. Nakon što je dobila povišenu temperaturu javila se liječniku, testirana je, a nalaz je bio pozitivan. Njeno stanje zasad je dobro.

Ravnatelj bolnice Ali Allouch

-Čekamo rezultate nove četiri osobe, vjerujem da ćemo ih znati do kraja dana. Sumnjamo na jednu osobu da bi mogla biti pozitivna jer je bila u kontaktu sa zaraženom Čazmankom. Riječ je o osobi koja je također bila u samoizalaciji s njom pa postoji velika vjerojatnost da je također zaražena – iskren je ravnatelj.

Inače, nakon što je Čazmanki potvrđen koronavirus, epidemiolozima je naloženo da kontaktiraju sve ostale osobe koje su bile s njom na izletu. A prema našim saznanjima, takvih osoba ima i u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji. Allouch pojašnjava i kako će svi oni pacijenti koji primjerice moraju u drugi grad na liječenje – doći do potrebnih propusnica, budući da je od danas zabranjeno kretanje u druge gradove.

-Liječnici opće prakse kojima pripada pacijent, oni bi trebali, na osnovi medicinske dokumentacije, napisati propusnicu s kojom pacijent onda može proći – zaključio je Alouch.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!