DOZNAJEMO Evo koliko respiratora imamo i hoće li nam biti dovoljno

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon što se prvotno liječila kod kuće, prva zaražena žena od koronavirusa u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji primljena je u bjelovarsku Opću bolnicu. Potvrdio nam je to ravnatelj ustanove Ali Allouch. Njezin suprug također je zaražen, što je jutros potvrđeno, no on se liječi od kuće.

-Nema pogoršanja kod pacijentice, ali kao mjeru opreza ona je izrazila želju da bude zadržana u bolnici pod nadzorom pa smo ju potom primili. Njezin suprug je nakon testiranja otišao kući u samoizolaciju. Dali smo mu upute, ukoliko dođe do kakve promjene, u kontaktima ima brojeve telefona i javlja redovito svoje stanje. No, ukoliko bude trebalo, mi ćemo ga primiti – kazao je Allouch kakvo je trenutačno zdravstveno stanje supružnika.

Ravnatelj bolnice Ali Allouch
No, pitanje koje trenutno brine najveći broj građana vezan je uz broj respiratora u bolnici. Te hoće li ih biti dovoljno za liječenje svih oboljelih. A evidentno je kako nas u narednim danima očekuje porast broja oboljelih od koronavirusa, što ne skrivaju niti članovi nacionalnog stožera civilne zaštite.
-U Bjelovaru imamo ukupno 11 respiratora, pokretnih i nepokretnih. I ne, neće nam to biti dovoljno. Nije ni Talijanima bilo dovoljno. Ali mi smo već sada u fazi nabave još pet respiratora – istaknuo je ravnatelj bolnice. U dogovoru s osnivačem, prema potrebi nabavljat će se još respiratora. Budući da nije riječ o aparatu koji se stavlja u rezervu, logično je da će ih se kupovati dokle god bude postojala potreba, potvrdio je Allouch.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!