PROLJETNI SNIJEG Nas je iznenadio, ali ne i njih! Svi su na terenu!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Snijeg trećeg dana proljeća sve nas je jutros iznenadio. No, ne i zimske službe na našem području. Gradske, kao i županijske ceste čiste se još od noćas tako da svi oni koji su jutros morali automobilima na posao – mogli su to učiniti bez poteškoća.
-Svih devet raspoloživih ekipa je na terenu. Od 2 sata u noći intenzivno posipamo sve ceste sa solju i agregatom, borimo se i neće biti nikakvih problema – optimistična je Alen Šoštarko, voditelj bjelovarskog Poduzeća za ceste.
Inače, PZC održava ukupno 300 kilometara gradskih i prigradskih cesta, a prioriteti su posloženi tako da se najprije čisti centar grada te se potom ide prema periferiji. Diljem županijskih i državnih cesta također nema problema.
-Na području Bjelovarsko – bilogorske županije radi 23 kamiona s ralicama i posipačima. Sinoć kada je snijeg počeo malo jače padati, izvršeno je posipavanje, a jutros već od 4 sata se radi na čišćenju i posipšavanju cesta – potvrdio je Krunoslav Knezić, voditelj Zimske službe pri Cestama d.d.
Budući da snijeg popraćen jakim vjetrom neprestano pada, mjestimice se stvaraju snježni nanosi, no Knezić tvrdi kako imaju pod kontrolom svih 283 kilometara državnih i 810 županijskih i lokalnih cesta. Prestanak snježnih uvjeta očekuje se sutra ili najkasnije prekosutra pa i nadležni cestari tada očekuju smirivanje posla. Nenadani snježni pokrivač dodatna je otegotna okolnost u doba borbe protiv koronacirusa, no svi zaposlenici koji moraju raditi, potvrdili su nam Šoštarko i Knezić, opremljeni su zaštitnom opremom i drže se svih propisanih mjera.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!