CRVENI KRIŽ Nesebična pomoć za najpotrebitije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ruku pomoći svojim sugrađanima spremno pruža bjelovarski Crveni križ koji svim starijim i nemoćnim osobama koje sada ne bi trebale izlaziti iz svojih domova, kao i onima koji su u samoizolaciji, pa ne smiju izaći, dostavlja hranu i lijekove. Na taj se način građane štiti od potencijalne zaraze, a oni imaju ono što im je nužno. Crveni križ Bjelovar dnevno primi dvadeset do trideset poziva za pomoć, kaže ravnateljica Vida Malek.

FOTO Crveni križ Bjelovar

– Starijima i nemoćnima nastojimo pomoći što brže i efikasnije možemo uz prethodni dogovor s njima. Preko telefona nam kažu što im treba od namirnica i lijekova, a zatim im drugi ili čak isti dan odnesemo potrebnu pomoć – kaže Malek.

Pri tome se djelatnici i volonteri Crvenog križa koji nesebično pomažu svojim starijim i nemoćnim sugrađanima, pridržavaju svih mjera zaštite, ističe Malek.

– Naši djelatnici, volonteri koriste potrebnu zaštitnu opremu, maske i rukavice. Tako da novce i kartice primaju u rukavicama, a i sami korisnici dužni su koristiti zaštitne rukavice prilikom primopredaje novaca i dostavljenih artikala – rekla je Malek.

Crveni križ sada ne izdaje niti prima odjeću i obuću, ali svojim korisnicima kojima je takva pomoć potrebna daje pakete s hranom i higijenskim potrepštinama. Svi kojima je potrebna pomoć i potrebna im je dostava namirnica i lijekova, svakog dana od 8 do 20 sati mogu nazvati brojeve 244 806 i 410 100.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!