GRADNJA VRTIĆA Radovi teku planski, čeka se europski novac

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

NOVA RAČA – Usprkos preventivnim mjerama zbog koronavirusa, izgradnja vrtića u Novoj Rači ide prema planu. Općinski stožer pobrinuo se za provođenje svih uputa kako bi se širenje virusa spriječilo. Darko Knežić, načelnik Općine Nova Rača, otkriva što je još potrebno da se vrtić dovrši.

– Očekujemo završni krov koji će biti ravan. Nakon zalijevanja deke slijedi uređenje unutrašnjosti doma. Planovi izgradnje idu bolje nego što smo se nadali – rekao je Knežić.

Knežić kaže da od Europe još čekaju akontaciju od 40 posto tako da je taj proces u obradi. Općina je do sada izdvojila oko 350 tisuća kuna, a ostaje pričekati vidjeti kako će se situacija dalje odvijati.

– Slijede još radovi za koje će biti potrebne i veće investicije, još nekih 500 tisuća kuna. Probat ćemo financirati i to, no do kad se bude moglo izdržati, ne znamo – kaže Knežić.

Načelnik kaže i kako je tijekom koronavirusa, situacija u Općini uobičajena – jedino ne rade ugostiteljski objekti, ali kako kaže, bez toga se može. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!