NOVO PRAVILO Izdavanje propusnica kontrolirat će MUP zbog osoba u samoizolaciji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Iz Grada Čazme svojim su građanima poslali obavijest o tome kako osobama u samoizolaciji nije moguće izdati propusnicu za napuštanje mjesta prebivališta odnosno mjesta stalnog boravišta. Nešto što bi se samo po sebi trebalo podrazumijevati u toj su jedinici lokalne samouprave imali potrebu naglasiti kako bi još jednom građane pozvali na odgovornost, ali i ukazali da čitav sustav oko praćenja osoba u samoizolaciji na državnoj razini nije najbolje riješen.

-Apsurdno je što Stožeri civilne zaštite nisu dobili popis takvih osoba. Riječ je o zaštiti osobnih podataka. Dakle, mi sada svaki zahtjev za izdavanje propusnica moramo slati u MUP kako bi se provjerilo je li osobi koja traži propusnicu određena mjera o samoizolaciji i smijemo je uopće izdati– tumači čazmanski gradonačelnik Pirak koji se zalaže za to da Stožeri civilne zaštite na nižim razinama dobiju popise takvih osoba. I to ne samo zbog propusnica.

-Trebali bismo znati kome je određena takva mjera i zbog drugih situacija. Te ljude možda obilaze volonteri Crvenog križa, djelatnici naših komunalnih službi i drugi. Ne bih volio da me netko krivo shvati, nitko ne želi stigmatizirati te osobe, ali mislim da bi stožeri trebali imati popise kako bi se spriječilo daljnje širenje zaraze – kaže Pirak, dodajući kako će dodatne provjere kod izdavanja propusnica zasigurno produžiti čitavu proceduru.

Pirak je pozvao građane da zahtjeve za propusnicama šalju samo za opravdane razloge, a ne, poput jedne gospođe, kad požele u susjedni grad u kupovinu proizvoda na akciji.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!