ELEMENTARNA NEPOGODA Velike štete na području tri grada i dvije općine

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode zbog velikih količina snijega i niskih temperatura na području gradova Čazme, Grubišnog Polja i Garešnica te općina Kapela i Berek. U razdoblju od 23. do 26. ožujka ta je područja zahvatilo nevrijeme praćeno obilnim snježnim padalinama te niskim noćnim i jutarnjim temperaturama. Velike štete od težine snijega nastale na plastenicima te od niskih temperatura na ranim sortama voćaka koje su već krenule sa cvatnjom.

Sljedeći korak je na općinskim i gradskim povjerenstvima za procjenu šteta od prirodnih nepogoda koja moraju zaprimiti sve prijave šteta od oštećenika, te unijeti sve zaprimljene prve procjene šteta u Registar šteta i prijaviti konačnu procjenu štete po svakom pojedinom oštećeniku putem Registra šteta.

-S obzirom na izvanredne okolnosti uzrokovane pandemijom koronavirusa, a što posljedično dovodi do otežanog sudjelovanja velikog broja osoba u postupku prijave i procjene šteta nastalih uslijed prirodnih nepogoda na području Republike Hrvatske, Državno povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda donijelo je Zaključak kojim se omogućuje unos podataka o štetama nastalim uslijed prirodnih nepogoda i izvan zakonom propisanih rokova, sve do okončanja mjera koje se odnose na suzbijanje širenja pandemije na području Republike Hrvatske – poručuju iz Bjelovarsko-bilogorske županije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!