MATICA UMIROVLJENIKA Najveća pomoć stiže iz Općine

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO – Jedna od udruga na koju u Velikom Trojstvu mogu biti ponosni je Matica umirovljenika. Velikotrojaščanska matica je dva puta bila proglašena za jednu od najboljih u zemlji zbog svoje brige o umirovljeničkoj populaciji. Ne vode brigu samo o izletima, nego su i onima s mirovinama manjim od tisuću kuna osigurali sto kuna božićnice, a to je tek dio aktivnosti ističe Branko Vicenski.

– Bolesnima, starijima i nemoćnima dijelili smo poklon pakete za Božić i Uskrs. Organizirali smo im mjerenje tlaka i šećera u krvi, ali ne na način da dolaze kod nas u udrugu, već da medicinska sestra dolazi kod njih u kuće – kaže Vicenski.

Organizirane su i podjele voća, ali ništa od toga, kaže Vicenski, ne bi bilo moguće bez potpore općine.

– Imamo jako dobru suradnju s našim načelnikom Ivanom Kovačićem koji nam je jako puno pomogao, a pomaže nam i sada. Mi smo bili jedini u cijeloj županiji koji su imali najveću pomoć od Općine za umirovljenike – rekao je Vicenski.

Kaže Vicenski koji je na čelu Matice umirovljenika Veliko Trojstvo bio punih dvadeset godina. Prije nekoliko dana je čelno mjesto prepustio Andriji Antoloviću. (D. Mlinac)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!