5
(1)

VELIKO TROJSTVO – Jedna od udruga na koju u Velikom Trojstvu mogu biti ponosni je Matica umirovljenika. Velikotrojaščanska matica je dva puta bila proglašena za jednu od najboljih u zemlji zbog svoje brige o umirovljeničkoj populaciji. Ne vode brigu samo o izletima, nego su i onima s mirovinama manjim od tisuću kuna osigurali sto kuna božićnice, a to je tek dio aktivnosti ističe Branko Vicenski.

– Bolesnima, starijima i nemoćnima dijelili smo poklon pakete za Božić i Uskrs. Organizirali smo im mjerenje tlaka i šećera u krvi, ali ne na način da dolaze kod nas u udrugu, već da medicinska sestra dolazi kod njih u kuće – kaže Vicenski.

Organizirane su i podjele voća, ali ništa od toga, kaže Vicenski, ne bi bilo moguće bez potpore općine.

– Imamo jako dobru suradnju s našim načelnikom Ivanom Kovačićem koji nam je jako puno pomogao, a pomaže nam i sada. Mi smo bili jedini u cijeloj županiji koji su imali najveću pomoć od Općine za umirovljenike – rekao je Vicenski.

Kaže Vicenski koji je na čelu Matice umirovljenika Veliko Trojstvo bio punih dvadeset godina. Prije nekoliko dana je čelno mjesto prepustio Andriji Antoloviću. (D. Mlinac)

Sviđa ti se ovaj članak?

Dodaj zvjezdicu za ocjenu

Prosječna ocjena 5 / 5. Ukupno glasova: 1

Hvala na ocjeni!

Prati nas na društvenim mrežama!