STOŽER BBŽ Pozvali vozače da i dalje koriste postojeće karantene u Babincu i Gudovcu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Iako je nacionalni Stožer civilne zaštite jučer donio odluku prema kojoj vozači kamiona u međunarodnom prometu više ne trebaju po povratku u Hrvatsku boraviti u izoliranim karantenama, već smiju u kućnu izolaciju, Stožer civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije danas je pozvao da se u što je moguće većoj mjeri i dalje koriste dvije postojeće karantene u BBŽ. Podsjetimo, prva je otvorena u Lovačkoj kući Babinac, koja raspolaže određenim brojem jednokrevetnih soba, te određenim kapacitetom karantene sa sustavom spavanja u kabini vozila, ali uz osigurano korištenje sanitarnog čvora i dostave obroka. Druga karantena uređena je na sajamskom prostoru Gudovac. Riječ je također o sustavu koji podrazumijeva spavanje u kabini vozila, uz osigurano korištenje sanitarnog čvora te dostave obroka. Ona će biti stavljena u funkciju ovoga petka i bit će otvorena od petka u 12 sati do ponedjeljka u 12sati odnosno preko vikenda

-Pozivamo sve vozače međunarodnog transporta s područja Bjelovarsko-bilogorske županije da u cilju sprečavanja širenja bolesti COVID 19 te zaštite svojih obitelji, supruga, djece, roditelja, u što većoj mjeri koriste ove kapacitete karantene jer je teško osigurati kućnu izolaciju u vlastitom domu. Poštivajući taj vid karantene na izdvojenim lokacijama vozači štite svoje najbliže i otklanjaju mogućnost zaraze ponajprije za svoje obitelji, a onda i širu zajednicu – upozorili su iz Stožera civilne zaštite BBŽ, dodajući kako će se kod vozača striktno nadzirati korištenje mjere kućne izolacije, a u slučaju bilo kakvih simptoma bolesti isti se obavezno mora javiti izabranom liječniku obiteljske medicine. Liječnik u tom slučaju može propisati potrebne mjere, koje mogu uključivati i samoizolaciju svih ukućana.

-Molimo sve građane naše županije da ovu situaciju shvate krajnje ozbiljno te da striktno poštivajući sve dosad propisane protuepidemijske mjere Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske, učine dodatni napor, kako bi sačuvali svoje zdravlje i zdravlje svojih najmilijih, na čemu im se zahvaljujemo – zaključuju u Stožeru.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!