ZABRANA PROMETOVANJA ZA SVE Zbog susjeda, Đulovčani tražili pomoć

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ĐULOVAC – Kao i svi ostali žitelji u zemlji, i Đulovčani su zabrinuti stanjem oko koronavirusa. Potvrdio nam je to prvi čovjek Đulovca, Drago Hodak dodavši kako u početku i nije bio zadovoljan poštivanjem mjera svojih sugrađana.
-U početku nije bilo baš zadovoljavajuće ponašanje pojedinaca, naročito onih koji su stavljeni u samoizolaciju. Čak smo morali i raditi prijave prema policijskoj postaji Daruvar – priznao je Hodak dodavši kako se nakon opetovanih upozorenja, apeliranja i obilazaka istih, stanje znatno popravilo, a mjere se većinim poštuju.
-Izdali smo 35 propusnica za odlaskom u druge lokalne samouprave i gradove, što i nije velik broj obzirom na veličinu općine Đulovac i s obzirom da gravitiramo prema Virovitica i Daruvaru – istaknuo je načelnik, ali i dodao da su se suočili s novim problemom u vezi kretanja.
Đulovački načelnik Drago Hodak
-Dobili smo dopis u kojem općina Suhopolje igrad Virovitica javljaju kako su u njihovoj županiji zatvorili promet za sva motorna vozila, što nikako nije ispravno. Ne možemo našim ljudima koji se na više načina povezani s Virovitičko – podravskom županijom zabraniti da odlaze na posao, u polja ili kod liječnika – jučer nam se požalio Hodak, dodavši kako nastoje riješiti taj problem sa stožerom civilne zaštite Bjelovarsko – bilogorske županije. Ukoliko to ne uspije, Hodak je jučer kazao kako će morati alarmirati i nacionalni stožer.
Međutim, za time nije bilo potrebe, već je problem već danas riješen. Sinoć je u večernjim satima održan sastanak stožera dvaju županija, potvrdio je jutros Hodak, a zaključak pregovora je da će se puštati nužni slučajevi iz Đulovca prema Suhopolju, odnosno Virovitičko – podravskoj županiji i to prema popisu koji će se raditi u Općini Đulovac. Propusnice će moći dobiti samo nužni slučajevi. Riječ je o osobama koje idu na posao, kod liječnika ili poljoprivrednici koji moraju do svojih posjeda. Hodak je naglasio kako je veoma zadovoljan suradnjom sa županijskim stožerom koji je očito ovaj problem morao dići i do nacionalnog stožera. Napominje kako je ovo odličan primjer suradnje u interesu građana i to poštujući vertikalu.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!