LJUDI NA TRŽNICI Iz Komunalca mole građane da poštuju pravila

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nacionalni stožer civilne zaštite je s obzirom na to da nema strmoglavog rasta broja oboljelih, ublažio mjere na gradskim tržnicama. To znači da od jučer tržnice, pa tako i ona bjelovarska, više nisu puste. No, raditi smije samo dio objekata, napominje Josip Heged iz Komunalca Bjelovar.

– To se odnosi samo na čvrste objekte i isključivo se radi o prehrambenim artiklima i higijenskim potrepštinama – kaže Heged.

Vrata od jučer smiju otvoriti primjerice mesnice i pekarnice, dok je na otvorenom i mliječnom dijelu tržnice u Bjelovaru prodaja i dalje strogo zabranjena. Međutim, svi kojima je na zatvorenom dijelu dozvoljena prodaja se, kao i trgovački centri, moraju pridržavati strogih pravila.

– Sva roba mora se prodavati zapakirana i moraju se primjenjivati mjere pojačane higijene. Potrebno je svakodnevno čišćenje svih prostora, a rad treba organizirati tako da bude osigurana što veća međusobna udaljenost radnika. Također, prostor se mora redovito provjetravati – kaže Heged.

Uz to, dodaje Heged, moraju osigurati punktove s dezinfekcijskim sredstvima i paziti da u objekte odjednom ne uđe previše kupaca te da se oni drže propisanog razmaka. I ministar Božinović je u najavi otvaranja dijela tržnica napomenuo kako je to ekonomski opravdana mjera, ali je epidemiološki stanoviti rizik. Koliko će blaže mjere na tržnicama ostati na snazi, ovisi o tome koliko ćemo se mi kao građani držati reda. Na poštivanje pravila sve stoga poziva i Heged.

– Molim građane koji sada idu u kupnju, da se pridržavaju strogo propisanih mjera i drže razmak. Vjerujemo da bi nam onda moglo biti dobro – ističe Heged.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!