BJELOVAR FRESH Pomoću nove aplikacije do domaćih namirnica

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Kako bi lokalnim poljoprivrednim proizvođačima pomogao u plasmanu proizvoda, pogotovo sada kada su zeleni i mliječni dio tržnice zatvoreni, Grad Bjelovar od danas je na svojim internetskim stranicama pokrenuo aplikaciju Bjelovar fresh. Na toj online gradskoj tržnici se mogu pronaći isključivo proizvodi ovog kraja, kaže zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić.
– Svi poljoprivredni proizvođači, ali zaista proizvođači, bez prekupaca, što je jako bitno reći, nalaze se na jednom mjestu. Proizvođači su iz Bjelovara i naše okolice. Do sada smo okupili 130 poljoprivrednih proizvođača – kaže Brajdić.
Dario Hrebak i Igor Brajdić
Oni su, nastavlja Brajdić, podijeljeni u osam grupa ovisno o tome što proizvode.
– Svi su posebno podijeljeni, voće i voćni pripravci, povrće, med, sirevi, mliječni proizvodi i mlijeko, jaja i tjestenine, vina i rakije. Svaka ta grupa unutar sebe će imati svoje proizvođače koji u nju pripadaju – kaže Brajdić.
Logo nove aplikacije Bjelovar fresh
Uz svakog proizvođača su navedeni kontakt podaci i adresa kao i dostavlja li on svoje proizvode, na što se većina i odlučila. Uz to što na taj način domaće povrće, voće, jaja, sir i ostale proizvode možete dobiti, a da ne izađete iz kuće, proći ćete i povoljno ističe Brajdić.
– Koliko sam vidio, cijene su sasvim pristupačne. Razgovarali smo s poljoprivrednim proizvođačima tako da svakako pozivam sve građane da od njih kupuju – ističe Brajdić.
To mogu na stranici Bjelovar Fresh ili Facebook stranici OPG Bjelovar na kojoj su se proizvođači već organizirali. (D. Mlinac)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!