NOVI SLUČAJEVI Osmero zaraženih u KKŽ, u ‘crvenom’ i susjedna županija

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA/VIROVITICA – Na području Koprivničko-križevačke županije zabilježena su dva nova slučaja oboljenja COVID-19 infekcijom uzrokovane koronavirusom. Radi se o kontaktima ranije pozitivnih osoba na koronavirus, osobe su dobrog zdravstvenog stanja s blažim simptomima i pod zdravstvenim su nadzorom. Ovime je broj zaraženih osoba koronavirusom na području županije porastao na ukupno osam slučajeva, izvijestili su iz tamošnjeg Stožera civilne zaštite.

Do sada je na temelju epidemiološke i infektološke obrade ukupno na testiranje upućeno 109 uzoraka s područja Koprivničko-križevačke županije.

-Važno je ponoviti kako, s obzirom na trenutan broj oboljelih i mjere zaštite koje se provode, stanovnici županije mogu biti mirni jer zdravstveni sustav je u potpunosti  spreman za sve izazove, opremljen je stručnim kadrom i svom potrebnom opremom te funkcionira prema najvišim medicinskim standardima. Naglašavamo kako dobra epidemiološka slika županije ovisi isključivo o odgovornom ponašanju stanovnika, posebice u vremenu koje je pred nama s obzirom da smo ušli u ključnu fazu upravljanja epidemijom. Stoga, apeliramo na stanovnike županije da poštuju sve naložene mjere i upute za zaštitu zdravlja, ostanu u svojim domovima, održavaju higijenu i socijalnu distancu kako bi svojim odgovornim ponašanjem spriječili širenje zaraze koronavirusom. Pokažimo maksimalnu odgovornost i na taj način ćemo zaštiti sebe, svoje bližnje, zdravstvene djelatnike te cjelokupnu zajednicu – poručuju iz koprivničko-križevačkog Stožera.

Zabilježen je i prvi slučaj zaraze na području Virovitičko-podravske županije, posljednje u HRvatskoj koja do sada nije imala zaraženih.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!