ONLINE BJELOVARSKO VIJEĆE Tko se ne bude pridržavao pravila, može biti utišan jednim klikom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Zbog svima dobro znane situacije s korona virusom mnogi sada rade od kuće, a upravo će tako – od kuće, večeras uz potporu Udruge gradova sjednicu odraditi bjelovarski vijećnici. Na dnevnom redu Gradskog vijeća je 17 točaka, od one o komunalnoj naknadi, preko gradnje podzemne garaže na Šetalištu doktora Ivše Lebovića, pa do analize stanja sustava civilne zaštite. O svim tim točkama će bjelovarski vijećnici na videokonferenciji moći i raspravljati iako će to biti zahtjevnije nego na uobičajenoj sjednici, kaže predsjednik Gradskog vijeća, Ante Topalović.

– Ukoliko više ljudi ima uključene mikrofone, dolazit će do velikih šumova u komunikaciji. Apeliram sada i apelirat ću i svim vijećnicima da pokušamo biti maksimalno tolerantni i spremni na strpljenje – kaže Topalović.

Ako u žaru rasprave vijećnici pomisle da će im kada se sjednica održava videokonferencijom biti lakše kršiti poslovnik, a teže zaraditi opomenu – varaju se. Budu li upadali jedni drugima u riječ i ignorirali opomene, neposlušne se može utišati jednim klikom, upozorava Topalović.

– Kolege iz Udruge gradova imat će ovlasti za prekidanje, odnosno gašenje nekoga, ali ja zbilja vjerujem da smo svi dovoljno normalni, inteligentni i naposljetku odrasli pa da takve mogućnosti nećemo morati ni koristiti – ističe Topalović.

Sjednica bjelovarskog Gradskog vijeća počinje u 19 sati, a prema riječima predsjednika Vijeća trebao bi biti moguć i njen prijenos. (D. Mlinac)

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!