GAREŠNIČKE MJERE Prepoznali važnost tvrtki koje i dalje rade

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Trenutnoj ekonomskoj situaciji se nastoje prilagoditi u Garešnici. Glavna zadaća Grada u ovom trenutku je biti potpora gospodarstvu, ističe gradonačelnik Josip Bilandžija. Garešnica je stoga pripremila nekoliko mjera za one kojima odlukom Nacionalnog stožera, a kako bi se suzbilo širenje korona virusa, nije dozvoljen rad.

Gradonačelnik Josip Bilandžija

– Oni se svi privremeno oslobađaju plaćanja zakupa javnih površina. Isto tako, privremeno se oslobađaju plaćanja zakupnine ili naknade za korištenje poslovnih prostora koji su u vlasništvu Grada Garešnice – kaže Bilandžija.

Uz to se, dok god su na snazi aktualne mjere, oslobađaju plaćanja komunalne naknade. No, isto tako se, ističe garešnički gradonačelnik, ne smije zaboraviti niti na one koji rade.

– Trebam prije svega pohvaliti sve one koji u ovom trenutku rade i daju sve od sebe, a isto tako održavaju gospodarstvo i pune proračun Grada Garešnice. Iako se nalaze u teškim uvjetima, opet uspješno funkcioniraju i rade – rekao je Bilandžija.

Kako bi svima probali barem malo pomoći, Garešnica će pratiti mjere Vlade i provoditi ih u skladu s proračunskim mogućnostima, kaže Bilandžija. (D. Mlinac)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!