VIRTUALNI VRTIĆ Od danas najmlađi Čazmanci opet se zajedno druže – ali online

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Treći je tjedan otkako su vrtići i škole zatvoreni. Isto toliko vremena je kako školarci marljivo svladavaju svoje školske zadatke putem online nastave i sve im bolje ide, svjedoče prosvjetni djelatnici, ali i sami učenici. Kako bi bili ukorak s novonastalom situacijom i kako bi minimalno zakinuli svoje polaznike, i dječji vrtić Pčelica iz Čazme uključio se u virtualni svijet. Naime, kako bi zadovoljili potrebe svojih malih polaznika, ali i njihovih roditelja, djelatnici su pokrenuli tzv. virtualni vrtić.
– Željeli smo pokazati da smo tu za roditelje i da je vrtić jedan divan prijatelj. Sve aktivnosti mogu se pratiti putem Viber grupe ili Google učionice – kaže ravnateljica Martina Kovač.
Ovaj način rada i komunikacije vrlo je sličan online nastavi i školi za život, poručuje Kovač i pojašnjava kako će to funkcionirati.
– Djeca i roditelji pozivaju se na aktivno sudjelovanje, a radovi ili napravljeni zadatak povratno se šalje u spomenutu grupu ili učionicu – kaže Kovač.
Ono što valja napomenuti, neki roditelji već su na sličan način i komunicirali s djelatnicima vrtića u prethodna dva tjedna, tako da ravnateljica ne sumnja kako će ovaj projekt pozitivno zaživjeti.
– Htjele smo da to bude na nivou cijelog vrtića. Da sve skupine na taj način šalju aktivnosti kao i da se aktivno posvete izradi materijala ili zadataka, bilo da je riječ o učenju neke pjesmice ili izradi crteža – kaže Kovač.
Virtualni vrtić za sve polaznike kreće od danas, 01. travnja.
– Radujemo se prestanku ove krize i našem novom susretu uz zagrljaje i poljupce sa svom djecom i roditeljima. No, dok sve to ne prođe, imamo alternativu – rekla je Kovač.
Nadajmo se kako će i ostali vrtići krenuti ovim svijetlim primjerom.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!