IMPRESS KREATIVA Na natječaj u crtanju prijavilo se 127 mladih iz više zemalja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Ovih dana karantene vjerojatno svi gubimo lagano ideje o tome što raditi i čime se baviti dok smo doma pa nam tako svima dobro dođe neki prijedlog. Impressov međunarodni tim odlučio je ljudima koji vole crtati ispuniti vrijeme i tako su za sve otvorili natječaj. O čemu se radi, zna Tanja Herceg, predsjednica udruge.

– S obzirom na to da svi trebamo ostati doma, ljude smo željeli potaknuti da im taj ostanak doma bude što je više moguće kreativan. Odlučili smo napraviti nešto što će dopustiti svim našim pratiteljima stranice, mladima, da budu što kreativniji i vide nešto pozitivno u svemu ovome što se događa – kaže Herceg.

Ekipa je pokrenula natječaj u crtanju na svom Facebook profilu, gdje su se svi mogli prijaviti, a putem likeova na slikama i odabirom žirija birao se pobjednik ili pobjednica. Osvajale su se svakojake nagrade, a rok prijave bio je do nedjelje. Prijavilo se 127 ljudi iz različitih gradova i država.

– Moram reći da je u natjecanju bilo različitih uzrasta tako da ovisno o uzrastu, varira i tema o kojoj se crta. Primjerice, osobe koje su odrasle životne dobi više bi crtale emocije dok bi djeca više crtala životinje ili neke likove – kaže Herceg.

Iz jednog posebnog razloga, ovo nije bio nimalo lak zadatak.

– Doista akcija nije lak zadatak jer nam žiri dolazi iz šest država kao i organizacijski odbor. Riječ je o akciji koja je pokrenuta u suradnji s mladima i Impress obitelji iz šest različitih država tako da smo morali sve dogovarati online – kaže Herceg.

Bilo je nekoliko kategorija, a najbolje su birali najveći stručnjaci iz Poljske, Armenije i naravno Hrvatske. Pobjednika je puno, a svakako je preporuka da bacite oko na Facebook profil Impressa gdje se nalaze svi fantastični radove. A bacite tamo oko i jer organiziraju još aktivnosti i na ovome neće stati.

– Ono što za sada planiramo i već ovaj tjedna realiziramo je natjecanje vezano za ljubimce, zatim slijedi i poezija prema prijedlozima koji su nam pristigli u inbox. Zapravo organiziramo različite online aktivnosti, odnosno svim zainteresiranima želimo pružiti pomoć pri učenju – ističe Herceg.

Sve u svemu, radi se o hvalevrijednoj akciji iz koje je izašlo puno pobjednika. U izazovu je sudjelovalo 38 sudionica i sudionika, a iz udruge Impress svima se zahvaljuju na odgovornosti i doprinosu online aktivnosti. (G. Čuljak)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!