NOVE INFORMACIJE Jednoj se osobi stanje pogoršalo, prebačena u Zagreb

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarsko – bilogorska županija i dalje ima petero oboljelih od koronavirusa, potvrdili su to članovi županijskog stožera. Podsjetimo, neki mediji su još sinoć objavili kako je došlo do povećanja broja oboljelih za dvije osobe, a taj podatak je i dalje vidljiv na službenim stranicama koronavirus.hr. Župan Damir Bajs pojasnio je o čemu je riječ.
-Dvoje novozaraženih su pripisani našoj županiji temeljem promjene koja je nastupila s 01. travnjem. A to je da se zaraženi od koronavirusa sada raspodjeljuju i pripisuju županijama sukladno prebivalištu – pojašnjava Bajs.
Dakle tih dvoje novooboljelih imaju osobnu iskaznicu s bjelovarskom adresom, no u Zagrebu žive, tamo su testirani i tamo se liječe. Ukupno je u bjelovarskoj Općoj bolnici testirano 79 osoba, a ravnatelj Ali Allouch je izvijestio kako od danas ima novosti s već oboljelim osobama. Naime, dok je jedna osoba zbog dobrog općeg stanja puštena kući na liječenje, kod jedne oboljele osobe došlo je do pogoršanja.
Ravnatelj bolnice Ali Allouch
-Nažalost, danas ujutro zbog pogoršanja plućnog nalaza kod jedne naše sugrađanke, a u dogovoru s našim koordinatorom iz Ministarstva zdravstva, ona je prebačena u zagrebački Kliniku za infektivne bolesti – istaknuo je Allouch dodavši kako se nada da će se stanje oboljele popraviti.
Epidemiologinja Vesna Grgić

 

Župan, ravnatelj bolnice, ali i epidemiologinja Vesna Grgić zadovoljni su ponašanjem građana, zahvaljujući kojima nema povećanja broja oboljelih, a smanjuje se i broj onih u samoizolaciji.
Hamdija Mašinović, zamjenik načelnika PU
Trenutno ih je 612. Iz policije su izvijestili kako su službenici dosad 968 puta kontrolirali osobe u samoizolaciji, a zabilježeno je 28 kršenja te odredbe, dok su građani zaustavljeni 90 puta bez propusnice. Ono što još valja napomenuti jest da je lov svake vrste u potpunosti obustavljen i zabranjen, o čemu je obaviješten i županijski Lovački savez, ali i kako pekare smiju raditi od 6 sati ujutro. Jedna od važnijih mjera koju je donio županijski stožer tiču se zaštite zdravstvenih djelatnika. Naime, zdravstveni djelatnici nakon završetka smjene u bolnici bit će testirane. Time se želi postići da bjelovarska bolnica i dalje bude jedna od rijetkih u koju se nije uvukao koronavirus.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!