SPREMNI NA SVE SITUACIJE Stigla im medicinska zaštitna oprema

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Nakon što su u Hrvatsku početkom tjedna stigle dvije donacije zaštitne opreme za sve korisnike koji provode mjere zaštite zdravlja od bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom, Stožer civilne zaštite Koprivničko – križevačke županije zatražio je od nacionalnog Stožera civilne zaštite dodatne količine potrebne zaštitne opreme za zdravstvene ustanove na području županije.
U protekla dva dana Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije dopremio je preko 37 tisuća komada razne zaštitne opreme koja je kao donacija stigla iz Kine i UNICEF-a, a riječ je o kirurškim maskama, zaštitnim kirurškim ogrtačima, vizirima, zaštitnim naočalama i rukavicama te medicinskom alkoholu.
FOTO: KKŽ
Sukladno rasporedu i potrebama oprema je podijeljena Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“, Zavodu za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije, Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije i Zavodu za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, a dio opreme dobile su i operativne snage Stožera civilne zaštite naše županije. Spomenimo kako je koprivnička OB „Dr. Tomislav Bardek“ prije nekoliko dana primila i vrijednu donaciju veće količine medicinskog alkohola, a u toku današnjeg dana se očekuje i donacija lijekova koju je osigurala tvrtka Belupo te doprema dodatne količine zaštitnih maski.
Zahvaljujući nabavci medicinske zaštitne opreme, lijekova i svih ostalih potrepština, zdravstveni sustav Koprivničko-križevačke županije u ovim izvanrednim okolnostima je spreman odgovoriti na zahtjevnost ove epidemiološke situacije.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!