VUB ONLINE Blaža pravila za studente koji trenutno spašavaju živote

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Iako je nastava u predavaonicama zaustavljena, studenti Veleučilišta Bjelovar neće propustiti ništa od predavanja jer je nastava organizirana online. VUB se pri tome ne oslanja isključivo na službeni sustav već je nastavu aktivirao na jednoj od dostupnih platformi. Osim što su studentima dostupna sva predavanja i prezentacije, mogu pogledati snimljena predavanja, ali i prisustvovati predavanjima koja se drže uživo, kaže dekanica Zrinka Puharić.

Dekanica Zrinka Puharić

– Platforma vam pruža mogućnost da vidite koji studenti prisustvuju predavanju te da s njima direktno komunicirate, a tu su i kamere, tako da ih možete i vidjeti ako se uključe. Razmjenjuju se podaci, iskustva, testovi, seminari – kaže Puharić.

Puharić ističe kako ne vodi strogu evidenciju, a s obzirom na to da Veleučilište Bjelovar ima i studij sestrinstva itekako vode računa o obvezama onih koji već rade u zdravstvenom sustavu.

– Većina naših izvanrednih studenata je pod radnom obvezom, tako da ja ne mogu inzistirati da oni pišu seminar o pravilnoj prehrani dok spašavaju tuđe živote – rekla je Puharić.

Online se provode i ispiti. A ako studenti misle da će, kada profesor ili asistent nisu u istoj prostoriji, moći zaobići pravila, varaju se.

– Ispiti se mogu napraviti tako da student ispit rješava samo jednom i to u ograničenom vremenu, a može se rješavati i preko kamere tako da nema dopisivanja i došaptavanja. Student može ispit rješavati i jedan na jedan, usmena ispitivanja nisu apsolutno nikakav problem – ističe Puharić.

Sada se iz razumljivih razloga ne može odrađivati praksa, ali dio je već odrađen tako da tu neće biti problema. Za ostalo, kako kaže Puharić, samo da bude zdravlja, struje i interneta.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!