NOVA POMOĆ Pirak zbog krize predlaže brojna oslobođenja za građane

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMANSKI – Gradonačelnik Čazme, Dinko Pirak, predložio je tamošnjem Gradskom vijeću donošenje odluka o oslobađanju građana od plaćanja korištenja usluga dječjeg vrtića od 16. ožujka do početka rada vrtića, a gospodarstvenike od plaćanja komunalne naknade i zakupa javnih površina za razdoblje od 01.04.2020. godine do 30.06.2020. godine, kako bi se ublažile posljedice krize uzrokovane epidemijom koronavirusa.

Na 19. sjednici Gradskog vijeća Grada Čazme, sazvanoj za 9. travnja ove godine, koja će se u skladu s mjerama državnog Stožera, održati elektroničkim putem, članovi Gradskog vijeća raspravljat će o sljedećim prijedlozima:

1.) zbog privremenog prekida rada predškolske ustanove Dječji vrtić „Pčelica Čazma“ s ciljem prevencije širenja virusa COVID-19 na području Grada Čazme, svi roditelji/skrbnici – korisnici usluga Dječjeg vrtića Pčelica Čazma oslobađaju se u potpunosti od plaćanja cijene usluge Dječjeg vrtića Pčelica Čazma u razdoblju trajanja navedenih okolnosti, odnosno od 16. ožujka 2020.g. pa do početka rada vrtića, a sve kao mjera pomoći građanima zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom koronavirusa COVID-19.

2.) Poduzetnici, koji su obuhvaćeni protuepidemijskim mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a poglavito temeljem Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja od 19.03.2020. godine, bit će oslobođeni plaćanja komunalne naknade za razdoblje od 01.04. 2020. godine do 30.06.2020. godine.

3.) Poduzetnici, koji su obuhvaćeni protuepidemijskim mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a poglavito temeljem Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja od 19.03.2020. godine, bit će oslobođeni plaćanja zakupa javnih površina i zakupa poslovnih prostora za razdoblje od 01.04. 2020. godine do 30.06.2020. godine.

-Vjerujem da će naši gradski vijećnici podržati ove prijedloge budući da sada svi zajedno trebamo raditi na tome da što prije i učinkovitije saniramo posljedice koje će ova kriza neminovno ostaviti na sve nas – poručuje gradonačelnik Pirak.

Također, Grad Čazma je, kao mjeru pomoći, privremeno zaustavio slanje svih ovrha prema dužnicima.

Kako bi ograničio trošenje proračunskih sredstava, Grad Čazma do daljnjega obustavlja sve planirane investicije osim onih koje su u tijeku realizacije, poput projekta Čazma Natura.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!