GAREŠNICA I CRVENI KRIŽ Zajedničkim snagama osigurani paketi s hranom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Na svoje najugroženije sugrađane misle u Garešnici. Grad je u suradnji s Crvenim križem osigurao potrebnu osnovnu pomoć, kaže gradonačelnik Josip Bilandžija.

– Grad je osigurao 150 paketa s hranom za najugroženije. Za podjelu je zadužen Crveni križ, a moram naglasiti da zaista ima ljudi kojima su ovi paketi potrebni – kaže Bilandžija.

Tih 150 paketa su onima kojima su sada potrebni podijelili djelatnici i volonteri Crvenog križa kojem se mogu obratiti i svi oni kojima je potrebno dostaviti lijekove i namirnice jer to sada ne mogu sami. U sadašnjoj se situaciji uz sve to nikako ne smije zaboraviti na one koji nemaju za život, ističe ravnateljica garešničkog Crvenog križa, Melita Lozina.

– Ne bih voljela da dođemo u situaciju da nam, uz sve ove nepogode koje imamo poput virusa, još netko umre doslovno od gladi. To jednostavno ne možemo i nećemo dopustiti – kaže Lozina.

Zbog toga Grad Garešnica za one najugroženije osigurava obrok koji sufinancira s 25 kuna dnevno. Svakog se dana na taj način pripremi 30 obroka koje također dostavlja Crveni križ. (D. Mlinac)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!