ISKORISTIMO KARANTENU Probudimo zaboravljene ‘strasti’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U vrijeme kada su nam se životi praktički preko noći promijenili, često je teško uočiti i neke pozitivne stvari u situaciji u kojoj smo se našli. Karantena je naša svakodnevica, no iako nas sve živcira, ona može biti i itekako produktivna. Pa ako se pitate što raditi u izolaciji, evo nekoliko prijedloga.

Za početak, možete učiti neki strani jezik ili pak usavršiti onaj kojime se već donekle služite. Kao što znamo, internet je neiscrpan izvor informacija stoga su upravo online platforme idealne za učenje u ovakvim okolnostima. Ne treba posebno spominjati da ćete bez problema naći brojne besplatne programe od kojih neki uključuju i izravnu komunikacija s izvornim govornicima što učenje stranog jezika čini još lakšim. Ako i sami govorite neki strani jezik, ponudite svoje usluge online – zainteresiranih uvijek ima. Vi ćete korisno ispuniti svoje vrijeme, nekome ćete pomoći i oplemeniti ga svojim znanjem, i tko zna, možda to danas sutra pretvorite u svoj stalni izvor prihoda.

Ako tražite nešto sasvim drugačije, sada je prilika da napravite reda u vlastitom ormaru. Svi se mi iz sezone u sezonu odbijamo riješiti nekih stvari usprkos tome što smo svjesni da neke odjevne predmete više nećemo nositi. Možda je upravo sada idealno vrijeme za napraviti veliko čišćenje koje će rezultirati s više mjesta u prostoru u kojem boravite, a prije svega u ormaru.

Ako pak imate određeno glazbeno znanje i tu ima potencijala. Konkretno, ako svirate neki instrument, a već ga dugo niste taknuli, i to može biti sjajno rješenje za lakše izdržati karantenu. Osim što ćete prosvirati neke zaboravljene melodije, bolje ćete se i osjećati. Jer svi znamo da je u aktualnoj situaciji s koronavirsom dobro psihičko zdravlje od presudne važnosti.

Ako pak niste odveć spretni s nekim instrumentom, a želite ga naučiti (bolje) svirati, ovo doista može biti idealno vrijeme za to jer i u ovom slučaju internet je izvor brojnih korisnih tečajeva. Mnogi od njih su u potpunosti besplatni stoga ‘guglajte’ i sigurno ćete bez problema naći ono što tražite.

FOTO Unsplash

Ovo su, dakle, samo neki primjeri, no možda vas upravo oni mogu potaknuti da se više angažirate oko nekih svojih (zaboravljenih) strasti. I onda jednog dana, tko zna, možda upravo ta vaša strast postane dobar posao od kojeg ćete lijepo živjeti.

Sretno!

(D. Čerčić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!