MUKE PO TRŽNICI Bjelovar odustao od ideje s kućicama čeka se nova odluka Stožera

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Dok čekaju da Nacionalni stožer dozvoli ponovno otvaranje tržnica, neki gradovi su pronašli način kako pomoći svojim OPG-ovcima. Vinkovci su tako na tržnici postavili mobilne drvene kućice kakve se inače koriste na manifestacijama, a u kojima vinkovački poljoprivrednici prodaju svoje voće, povrće, med i ribu. Slično je htio i Bjelovar, ali to nije moguće kaže gradonačelnik Dario Hrebak.
-To nisu smjeli napraviti niti Vinkovci, niti Pula. Grad Bjelovar je već bio spreman napraviti isto, po uzoru na te gradove, no bili smo oprezni. Stoga smo preko županijskog Stožera civilne zaštite kontaktirali nacionalni Stožer koji nam je zabranio da to napravimo – pojašnjava bjelovarski gradonačelnik.
Bjelovar je stoga od ideje oživljavanja trbuha grada odustao, ali Hrebak pozdravlja informacije koje stižu iz Nacionalnog stožera civilne zaštite.
-Dobra vijest je što je ministar Božinović najavio kako razmišljaju o tome da je omogući preuređenje dijela tržnica za prodaju kako bi u ovom tjednu pred Uskrs OPG-ovci mogli prodavati svoje proizvode, a građani doći do svježih namirnica. Čekamo konačnu odluku Stožera i sigurno ćemo brzo reagirati – najavljuje Hrebak.
Do tada bjelovarskim OPG-ovcima ostaje svoje proizvode prodavati preko online platformi.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!