SITUACIJA POD KONTROLOM Stožer zahvalio građanima na disciplini

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Epidemiološka situacija na području Bjelovarsko-bilogorske županije je nepromijenjena, izvijestio je tamošnji Stožer civilne zaštite. Ukupno je 16 osoba pozitivno na koronavirus, a već četvrti dan za redom zdravstvene službe nisu zabilježile nove slučajeve oboljenja COVID-19 infekcijom.

-Zadovoljni smo što je epidemiološka slika županije i dalje vrlo dobra, a posebno veseli da u posljednja četiri dana nema novooboljelih osoba, nadamo se da će tako i ostati. Mjere koje provodimo daju rezultate, a pred nama su ključna tri tjedna koja trebamo shvatiti krajnje ozbiljno kako bi i dalje uspješno upravljali situacijom. Apeliram na sve naše građane da se i dalje odgovorno ponašaju poštujući propisane opće mjere zaštite te podsjećam sve one koji iz inozemstva planiraju doći na uskrsne blagdane da će po dolasku morati u obaveznu samoizolaciju na 14 dana i neće je moći napustiti sve dok ne prođe propisani rok – upozorio je načelnik Stožera Ratimir Ljubić.

Ravnatelj OB „Dr. Tomislav Bardek“ Mato Devčić je kazao kako je zdravstveno stanje hospitaliziranih pacijenata pozitivnih na koronavirus dobro, a neki od njih će uskoro biti spremni za otpust u kućnu samoizolaciju. Kontakti zaraženih osoba su i dalje u samoizolaciji bez zdravstvenih smetnji te pod liječničkim nadzorom, kazala je ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla ponovivši kako je u idućih nekoliko tjedana od iznimne važnosti pridržavati se svih mjera i uputa.

Stanje u županijskom Zavodu za hitnu medicinu i Domu zdravlja je redovno, ustanove bez poteškoća obavljaju sve poslove u skladu s protokolima, izvijestile su članove Stožera ravnateljica Mirjana Hanžeković i pomoćnica za sestrinstvo Biserka Zlatar.

Što se tiče kontrole propusnica, načelnik PU Koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac je kazao kako su policijski službenici tijekom vikenda izvršili kontrolu 1500 propusnica te je 27 osoba vraćeno u mjesto prebivališta.  Pod mjerom samoizolacije nalazi se 528 osoba, a do sada je zabilježeno 38 kršenja izrečene mjere pri čemu su četiri osobe mjeru kršile po dva puta.

Iz Stožera zahvaljuju građanima što se pridržavaju mjera i uputa te apeliraju da se i dalje odgovorno ponašaju kako bi se ova epidemiološka situacija uspješno kontrolirala.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!