MJERE Dok se čeka povratak djece, radi se na adaptaciji vrtića

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Iako, poput svih vrtića u zemlji, i dječji vrtić Tratinčica iz Grubišnog Polja ima zatvorena vrata za svoje najmlađe polaznike, to nikako ne znači da se u objektu ništa ne radi. Naime, Gradska je uprava iskoristila situaciju te iz lošeg izvukla ono najbolje

– Iskoristili smo mjeru dežurstva u vrtiću tako da smo dežurni vrtić preselili u Zdence, a gradimo adaptaciju starog vrtića. Želimo iskoristiti mjere koje su sada na snazi kako bi vrtić završili što prije – kaže grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh.

Podsjetimo, riječ je o adaptaciji postojećeg objekta, ali i nadogradnji. Projekt

je to težak 11 milijuna kuna.

– Naš stari vrtić je montažna građevina koja je imala dosta velike gubitke, a i sama po sebi dosta je stara. Do sada se radilo na dogradnji i uređenju vrtića, a sada, budući da je vrtić skoro pa prazan, iskoristili smo ono što smo planirali u šestom mjesecu jer smo smatrali da se to treba urediti sada kada djeca ne idu u vrtić – kaže Mađeruh.

Radnoj su se akciji rado odazvale i tete koje, poštujući sve mjere, pomažu kod uređenja objekta i pražnjenja inventara. Iako je teško unaprijed predvidjeti, jer i građevinski sektor ima brojne poteškoće u radu zbog situacije s koronavirusom, gradonačelnik vjeruje da će do lipnja ovaj projekt biti u potpunosti završen, na radost svih mališana koji jedva čekaju povratak u svoj vrtić. (M. Čapo)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!