OPG-OVI BEZ TRŽNICE Prodaja zadovoljavajuća, a vremena za uzgoj više

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon što im je kao hladan tuš prije otprilike dva tjedna stigla vijest o zatvaranju gradskih tržnica, obiteljska poljoprivredna gospodarstva su se brzo organizirala i pronašla nov način prodaje – online platformama, bilo Facebookom ili u Bjelovaru na aplikaciji Bjelovar fresh. Na taj način svoju salatu, rotkvice, špinat i mladi luk prodaje i Ivan Filipović. Građanima se u ovoj situaciji, kaže, praktičnijom pokazala dostava.
– Kod mene nema dolaska, svi koji me zovu, traže dostavu – kaže Filipović.
Telefon, kaže Filipović, zvoni iako ne može reći da je zatrpan poslom.
– Na dan stigne dva do tri poziva, a ima dana da ne pristigne niti jedan poziv. Barem nemamo dodatnih troškova na tržnici – kaže Filipović.
S obzirom na to da nema velike količine, ali i da je na bjelovarskoj tržnici bio do posljednjeg dana, srećom, ne bi trebao pretrpjeti gubitke.
Prodajom je zadovoljna i Marina Roher koja je svoje povrće prodavala isključivo na tržnici u Bjelovaru, a dostava je to uspješno nadomjestila.
– Meni je jednaka prodaja ovog trena kao i na tržnici. Zadovoljni smo ovakvim načinom rada jer imamo više vremena za uzgoj. Sami si odredimo vrijeme i nekako mi se čini da je ova opcija trenutno bolja – rekla je Roher.
Ipak, Roher kaže kako jedva čeka da se tržnica opet otvori što bi prema najavama trebalo biti jako brzo. (D. Mlinac)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!