RODITELJI BUDUĆIH VRTIĆARACA ZABRINUTI Što će biti s ovogodišnjim upisima?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Kraj ožujka i početak travnja već je tradicionalno vrijeme za upis mališana u vrtiće u koje će krenuti dolaskom nove pedagoške godine. Budući da su objekti vrtića sada zatvoreni, mnogi roditelji ne znaju kada će ove godine biti upisi.

Kako doznajemo, Grad Bjelovar je nedavno pokrenuo izradu aplikacije za svojevrsnu standardizaciju upisa u sve vrtiće na bjelovarskom području, i gradski i privatne, koja bi roditeljima trebala olakšati taj postupak. Točnije, od ove godine bi putem interneta trebali aplicirati za upis, odabrati željeli vrtić, ali i alternativu za slučaj da se u ustanovi koja je njihov prvi izbor ne pronađe mjesto za njihovo dijete. Zbog situacije s epidemijom, realizacija ovog projekta se odužila, a kako je uobičajeno vrijeme za upise stiglo, ne čudi povećan broj upita roditelji koji ovih dana stižu na adrese vrtića.

– Još uvijek smo u procesu traženja načina kako bismo to dalje proveli. Konkretnih informacija za sada nemamo, sve ovisi o razdoblju trajanja ove situacije – kazala nam je ravnateljica Dječjeg vrtića Ciciban Senka Ivanušec. Dok se čeka na završetak aplikacije, ravnateljica poručuje svim roditeljima koji žele da njihovo dijete u novoj pedagoškoj godini pohađa Dječji vrtić Ciciban da pošalju inicijalnu zamolbu koji mogu pronaći na službenim web stranicama vrtića.

– Upisi još uvijek nisu službeno otvoreni, ali interes roditelja postoji, kao i njihova pitanja o tome što bi sada mogli učiniti – rekla je Ivanušec.

Da se na spomenutoj aplikaciji i dalje radi, potvrdio nam je i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak. On poručuje roditeljima kako nema razloga za zabrinutost.

-Situacija s epidemijom malo je zakomplicirala stvari, no aplikacija će biti završena i upisi u vrtiće će se provesti. U ovom trenutku ne mogu reći kada točno, no radimo na tome. Na ovaj način, Bjelovar će biti jedan od prvih gradova u kojem će se upisi provesti digitalizirano i potpuno transparentno – zaključuje Hrebak, dodajući kako će roditelji o svemu na vrijeme biti obaviješteni. (M. Čapo)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!