KRIZNE MJERE Oslobođenje plaćanja, od najma pa sve do odvoza smeća

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Otkako  je krenula kriza s koronavirusom, Grad Grubišno Polje donio je niz mjera kako bi pomogao svojim sugrađanima premostiti teško razdoblje. Cilj im je sada spasiti obrtnike, poduzetnike i građane koji su ostali bez kompletnih prihoda. Stoga su dio proračunskog kolača osigurali za roditelje koji neće plaćati vrtić sve dok on ponovno ne počne s radom. Tu će izgubiti oko 60 tisuća kuna. Zatim pravne, ali neke i privatne osobe kojima je zabranjen rad, oslobodili su komunalne naknade pri čemu će gradski proračun biti olakšan za oko 350 tisuća kuna.
– Donijeli smo još odluku da se oslobode plaćanja najamnine određene firme koje su zatvorene ili su u teškoćama. Oslobađamo ih zato najma do daljnjega u našem prostoru – kaže gradonačelnik Zlatko Mađeruh.

Gradonačelnik Zlatko Mađeruh

Mjesečni je to gubitak za Grad oko četiri tisuće kuna, no gradonačelnik vjeruje kako će poduzetnicima puno značiti.

– Ne radi se baš o malim iznosima, ali smo procijenili da ćemo za iznos kojeg smo se odrekli smanjiti možda koju investiciju u gradu. Mislimo da će to dobro odjeknuti među onima koji nam i onako pune proračun pa nismo na gubitku – kaže Mađeruh.

Valja još spomenuti kako je na prvoj e-sjednici Gradskog vijeća odlučeno da će sve pravne osobe sa zabranom rada biti oslobođene naknade odvoza otpada, dok im se odgađa obveza plaćanja vode. Gradonačelnik je na kraju spomenuo i nešto manje popularnu mjeru za dio građana, no kako tvrdi, ona je u ovim trenucima nužna.

– Mi smo po prvi put ove godine planirali isplatu uskrsnica, ali sam donio odluku da se uskrsnice ne plaćaju u ovoj situaciji u kojoj se nalazimo – rekao je Mađeruh.

Prvi čovjek grada priznao je kako su preko noći postali prisiljeni razmišljati na jedan sasvim drugačiji način. Preuzeti odgovornost i djelovati kako bi spasili što se spasiti da – nimalo nije lak zadatak, no Mađeruh je svjestan kako su bolni rezovi sada nužni. No, uvjeren je da će se isplatiti te da će svi iz ove priče izaći ojačani. (M. Čapo)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!