ŠKOLA NA DALJINU Učenici se snašli, škole i Županija nekim ‘dokupili’ interneta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ušli smo u četvrti tjedan održavanja škole na daljinu, a uz pomoć Vanje Posavac, županijske pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport doznajemo kako ovaj projekt, koji je morao zaživjeti preko noći, funkcionira na terenu, diljem županijskih škola.

– Situacija na terenu je dosta dobra. Škole odnosno nastavnici, učitelji, stručni suradnici, ravnatelji jako su se dobro snašli u cijeloj situaciji koja se zapravo morala riješiti preko noći – kaže Posavac.

Posavac je jednako zadovoljna reakcijom učenika, ali i roditelja koji su u ovoj situaciji morali prilagoditi svoje poslovne obveze ne bi li pomogli djeci u izvršavanju školskih zadataka. Što se tiče opreme, odnosno tableta i računala, nije bilo nikakvih poteškoća, no ono što je djeci u nekim dijelovima županije djelomično predstavljao problem je internet

– Imamo djecu koja se nalaze u naseljima gdje nije dobro pokriven internet ili ga nema dovoljno. Škole koje su uočile te probleme poslale su zahtjev Ministarstvu – rekla je Posavac.

Vanja Posavac

A ono ih je uputilo da se obrate operateru koji im je trebao poslati SIM kartice. Budući da one još nisu stigle, Posavac je uputila ravnatelje da kupe djeci bonove, što oni trenutno i rade. Naravno, županija će taj trošak, potvrđuje pročelnica, naknadno refundirati.

Trenutno je teško znati hoće li djeca tijekom ove školske godine uopće više sjesti u svoje školske klupe, a da će posebno teško biti maturantima svjesna je i pročelnica.

– Bit će teško maturantima, ali ja se nadam da će Ministarstvo poduzeti određene mjere i što se tiče državne mature i svega ostalog. Možemo reći da je ovo bila povijesna i teška godina jer bio je tu i štrajk, a sada i ova situacija – kaže Posavac.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!