ULAGANJA U BAZENE Unatoč krizi pripremaju se za turističku sezonu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKI GRĐEVAC – Iako se sada to čini jako daleko, obzirom na situaciju u kojoj se trenutno nalazimo, u Općini Veliki Grđevac ipak razmišljaju o turističkoj sezoni za koju se valja pripremiti. Jedan dio posla odnosi se na uređenje okoliša nakon zimskih mjeseci, no spremaju se i za jedan veći projekt koji se tiče velikogrđevačkih bazena.
– Započinjemo najavljenu rekonstrukciju pročišćavanja vode na bazenima u Velikom Grđevcu. Od sada ćemo vodu na bazenima pročišćavati pomoću tabletirane soli što je zapravo i ekološki prihvatljivije i bolje, a sigurnije je i za samo rukovanje – kaže prvi čovjek Velikog Grđevca, Tomislav Pavlečić.
Načelnik Tomislav Pavlečić
Kako bi novi projekt profunkcionirao, potrebno je izmijeniti jedan dio postrojenja i određene spremnike na samom postrojenju. Riječ je o opremi koja je nešto skuplja, ali dugoročno će se itekako isplatiti, vjeruje Pavlečić.
– Cijeli iznos troškova će financirati sama Općina, a oprema će koštati 120 tisuća kuna – kaže Pavlečić.
S obzirom na sezone koje su iza njih, iz Općine poručuju kako su uvjereni da će se ova investicija isplatiti već za dvije do tri godine i to uštedom na nabavi klora i ostalih materijala potrebnih za rad bazena. (M. Čapo)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!