OBNOVA MRTVAČNICE Uz prilagođene uvjete, planirane aktivnosti idu dalje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – U tijeku su radovi na obnovi mrtvačnice u Hercegovcu. Radovi su planirani u proračunu iz prosinca 2019. godine, kada je pripremljena projektna, odnosno tehnička dokumentacija. Početkom godine izabran je izvođač radova, a epidemija koja je u međuvremenu nastala Hercegovčane nije zaustavila u planiranim aktivnostima.

– Prilagođeni su uvjeti po kojima rade radnici na gradilištu. Radovi su u tijeku i ja mislim da će otprilike u sljedećih 10 dana radovi biti i završeni. Izmjenjuje se dotrajala stolarija i sanira se fasada – kaže načelnik Općine Hercegovac, Boro Bašljan.

Riječ je o drugoj fazi radova. Prva faza bilo je uređenje krovišta i ono je u potpunosti završeno. Sadašnjim radovima, mrtvačnica u Hercegovcu bit će u potpunosti uređena. Iako je Općina prijavila ovaj projekt Ministarstvu graditeljstva ne bi li im pomogli u financiranju, rezultate još nisu dobili.

– Vrijednost je nešto više od 110 tisuća kuna, s tim da još planiramo instalaciju električnog zvona – kaže Bašljan.

S obzirom na to da se mrtvačnica nalazi na periferiji između dva naselja, zvono je nužno za obavljanje pogreba pa Općina namjerava taj dio riješiti u sljedećem, finalnom koraku ovog projekta. (M. Čapo)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!