RADOVI U TIJEKU Epidemija nije zaustavila projekt vrijedan 272 milijuna kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Župan Damir Bajs sa suradnicima danas je obišao radove na novoj zgrade Opće bolnice Bjelovar. Najveći je to projekt u županijskom zdravstvu, vrijedan 272 milijuna kuna. Krizna situacija oko epidemije nije zaustavila radove te oni teku planirano. Trenutno se radi na zaštiti građevinske jame uz postojeću zgradu interne, a uz to proširuje se površina budućeg parkirališta te se obavljaju pripreme za segment temeljne ploče. Radnici poštuju odluke Stožera i prilagodili su se situaciji, a koji problemi mogu nastati ako epidemija potraje.
– Trudimo se gradilište postaviti na noge najbolje što možemo. No ako će ova situacija dugo potrajati, očekuju se sigurno problemi s dobavom određenih materijala i to ne onih osnovnih građevinskih materijala, već onih koji se posebno nabavljaju izvan zemlje. Pratim upute i nacionalnog i županijskog Stožera, sami pazimo tko od kuda dolazi i tko se s kime druži. Ne izlazimo iz grupe ljudi koji su zajedno na gradilištu. Za sada uredno funkcioniramo – kaže Mirko Habijanec, predsjednik Uprave Radnika iz Križevaca koji je glavni izvođač radova.

Uz bolnice u Zaboku i Puli, bjelovarska nova bolnica treća je takva investicija u zdravstvu koja će standard liječenja podići na novu stepenicu.
– Nova bolnica važna je za sve nas koji ovdje živimo, za 130 tisuća onih koji se liječe u Bjelovaru. Iznos od 272 milijuna kuna ulog je u našu budućnost. Meni je drago da se i u jeku borbe protiv koronavirusa bolnica nastavlja graditi. Kada se bolnica završi imat ćemo najnoviji objekt 21. stoljeća, preko 18 tisuća kvadrata te mogućnost da naši liječnici rade u najsuvremenijoj zgradi uz istu takvu najsuvremeniju opremu – rekao je župan Damir Bajs.
Trenutno najveći i najvrjedniji objekt u izgradnji u zdravstvu Republike Hrvatske sadržavat će objedinjeni hitni prijem, bolnički prijem, dnevnu kirurgiju, dnevnu bolnicu kao i sve operativne grane. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!