ŠKOLA NA DALJINU Počinje ocjenjivanje, evo što stručnjaci savjetuju školarcima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Mnogima je trenutna krizna situacija preko noći promijenila tijek navike i rada. Oni koji posebno moraju ići u korak s vremenom su učenici. Škola na daljinu nešto je potpuno drugačije od onoga na što su naučili, a promjena i svakodnevno prilagođavanje pritom mogu izazivati stres i zabrinutost. Posebno stresan mnogima bi mogao biti ovaj tjedan, kada počinju ocjenjivanja i vrednovanja. Iako su moderno doba i razvoj tehnologije sada od velikog značaja, mnogim učenicima ovakav je način rada stran te ih dovodi u brojne dileme. Kako da se s novonastalom situacijom bore, učenike savjetuje pedagoginja Ornela Malogorski.
Prof. Ornela Malogorski
– Ono što im ja preporučujem je da se ne ustručavaju pitati, tražiti pomoć i informaciju. Mislim da je to trenutno najvažnije. Njihovi učitelji i nastavnici dostupni su im u svim virtualnim učionicama i to, ja bih rekla, gotovo cjelodnevno. Uvijek im mogu postaviti pitanje i obratiti se za potrebnu pomoć ili savjet. Mislim da to i koriste u najvećoj mogućoj mjeri – kaže Malogorski.
Srećom, tehnologija je danas većini lako dostupna tako da učenici uz svakodnevan virtualni rad mogu postići željene rezultate. No Malogorski napominje da postoje učenici koji imaju određenih teškoća.
– Nažalost, još uvijek postoje oni učenici koji imaju teškoća s internetom i sa služenjem digitalnih tehnologija. Isto tako, neki roditelji nisu uvijek u mogućnosti pomoći. Ali, zahvaljujući spremnoj pomoći učitelja mislim da se sve to skupa savladava – rekla je Malogorski.
Dobra komunikacija između nastavnika i učenika sada je ključna, a nadajmo se da će se ona nastaviti i dalje te da će učenici uskoro ponovno moći sjesti u školske klupe. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!