STOŽER BBŽ Testirat će svi zaposleni u domovima za stare

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na današnjoj sjednici Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije istaknuto je kako uskrsni blagdani nisu donijeli povećanje broja zaraženih na tom području, i dalje je evidentirano devet slučajeva.

Temeljem novih naputaka Nacionalnog stožera donesena je odluka da Lovačka kuća u Babincu, koja je do sada služila kao karantena za vozače kamiona, više ne bude u funkciji. To će u slučaju potrebe biti prostor Bjelovarskog sajma u Gudovcu. Karantena u bjelovarskom hotelu Central i dalje je u funkciji.

Također, župan Bajs govorio je i o novim nalozima vezanim uz provedbu naputaka za Domove za starije i nemoćne, a odnose se na testiranje svih zaposlenih.

-Na području naše županije je 25 takvih domova i za sada nemamo saznanja o zaraženim koronavirusom u takvim ustanovama. Od Nacionalnog stožera dovili smo naputak o testiranju svim zaposlenih u domovima koji trenutno rade u grupama, izmjenjujući se svakih sedam dana. To je veliki izazov za naš zdravstveni sustav, no ja sam uvjeren da će ga on u potpunosti ispoštovati i da će se riješiti pitanje kontrole na našem području – istaknuo je župan Bajs, podsjećajući kako je i dalje na snazi zabrana lova i ribolova. Bajs je otkrio i kako do sada nije bilo pravovaljanih zahtjeva za administrativnim ujedinjenjem jedinica lokalne samouprave zbog lakšeg izdavanja propusnica.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!