TOPALOVIĆ OPORBI Niste informirani, javite se za instrukcije o službenom slanju prijedloga

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – SDP-ov prijedlog da se u sveopću štednju odricanjem od naknade uključe i vijećnici bjelovarskog Gradskog vijeća pomalo je iznenadio prvog čovjeka Vijeća, HDZ-ovog Antu Topalovića. U telefonskom razgovoru nam je pojasnio kako je to već praktički gotova stvar.

-Odluku da isto predložimo vijećnicima gradonačelnik Dario Hrebak i ja donijeli smo još prije nekoliko dana, o čemu su već izvijestili neki mediji. Očito je da kolege iz SDP-a nisu najbolje informirani – kaže Topalović. Kad je pak riječ o prijedlogu da se naknada odreknu i članovi nadzornih odbora i upravnih vijeća gradskih poduzeća, Topalović smatra kako je takva odluka stvar svakog pojedinca, no ne isključuje mogućnost da vodstvo Grada to sugerira spomenutim članovima. Pritom napominje kako građani moraju biti svjesni da je riječ o simboličnom činu jer novac prikupljen na taj način nikako neće biti dostatan za pokrivanje svih gubitaka koji očekuju, ne samo gradsko, već i gospodarstvo na višim razinama.

-Ipak, slažem se da na taj način možemo poslati poruku kako smo svi spremni podnijeti teret ove krize – zaključuje Topalović.

Predsjednik Gradskog vijeća čelništvu SDP-a pak zamjera način na koji prezentiraju svoje prijedloge.

-Moram napomenuti da, i kada je riječ i najnovijim prijedlozima, ali i nekim ranijima, poput onih koje su putem medija spominjali uoči posljednje sjednice Gradskog vijeća, u Gradsku upravo nije pristigao niti jedan službeni zahtjev. Spomenute ideje i prijedloge SDP je prezentirao jedino putem medija, niti jedan nije službeno urudžbiran u Gradu, nisu nam čak poslali niti mail. Ako trebaju instrukcije o tome kako se takvi prijedlozi službeno šalju u Grad, neka se jave, rado ćemo im pomoći. Ovako, stječem dojam kako SDP zapravo nije kratica za Socijaldemokratsku partiju, već Socijaldemokratsku populističku partiju – zaključuje Topalović.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!