KORONAVIRUS Potvrđen novi slučaj u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Potvrđen je novi slučaj zaraze koronavirusom u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Riječ je o obiteljskoj transmisiji, a zaražena je ženska osoba iz Garešnice, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Ukupno je tako u Općoj bolnici Bjelovar na koronavirus do sada pozitivno testirano 10 osoba. Jučer su u Općoj bolnici Bjelovar testirane i četiri osobe koje su bile zaražene i liječile se u samoizolaciji. Troje od njih je negativno na koronavirus dok je jedna osoba pozitivna.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u samoizolaciji je 387 osoba. Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska evidentirala je 35 slučajeva kršenja mjera samoizolacije, a učinjeno je 2137 nadzora poštivanja mjera samoizolacije.

-Više nije u funkciji karantena za vozače kamiona u Lovačkoj kući Babinac, a to će u slučaju potrebe biti prostor Bjelovarskog sajma u Gudovcu. Bjelovarski hotel Central, u koji se  prema prosudbi epidemiologa, smještaju osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženim osobama kao i one osobe koje dolaze izvan Hrvatske, a nemaju uvjete za boravak u samoizolaciji, i dalje služi kao karantena i tamo se trenutno nalazi troje ljudi. Bjelovarsko-bilogorska županija na začelju je ljestvice hrvatskih županija po broju oboljelih osoba od koronavirusa, zajedničkim snagama potrudimo se da tako ostane i dalje – naglasili su iz Stožera.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!