NAKNADE – NOVA EPIZODA Svoje mišljenje iznio je i HSLS

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon jučerašnjih prepucavanja oko odricanja naknada gradskih vijećnika te članova nadzornih odbora i upravnih vijeća gradskih tvrtki, o čemu su svoje rekli SDP, HDZ te GLAS, danas je stiglo priopćenje HSLS-a koje prenosimo u cijelosti:
“Stanite s prepucavanjima i radite! Siguran sam da će SDP vođen dobrim primjerom Bjelovara predložiti mjere i županiji”
U ovo teško vrijeme pogođeno koronavirusom, kada nije vrijeme za političke press konferencije, ipak nas je ugodno iznenadila ona SDP-ova iz koje se može iščitati da Grad Bjelovar može biti primjer po pitanju onoga što čini za gospodarstvo. Slažemo se da je gospodarstvo najvažnije i da ga u ovome trenutku treba na sve načine očuvati i da je važno svako radno mjesto. Svi prijedlozi u tom pogledu su i više nego dobrodošli pa tako i ono što SDP predlaže u Bjelovaru gdje su oporba, iako je to Grad Bjelovar već učinio prije dva tjedna. Međutim, od SDP-a očekujemo da takve dobre prijedloge uputi i prema županiji Bjelovarsko-bilogorskoj gdje su u vladajućoj većini i gdje to nije provedeno.
Igor Brajdić
Podsjetit ćemo samo da je Grad Bjelovar napravio detaljnu projekciju stanja u gospodarstvu te zaključio da je 262 obrta i 189 tvrtki zatvoreno Odlukom stožera civilne zaštite. S 31. ožujkom u Bjelovaru je evidentirano 1297 osoba na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, što je za 70 osoba više u odnosu na veljaču. Shvaćajući ozbiljnost situacije, Grad Bjelovar je, u suradnji s gospodarstvenicima, donio jasne mjere koje se mogu pronaći na službenim stranicama Grada s projekcijama izvršenja te kontakt osobama za građane, gospodarstvo i poljoprivredu: https://www.bjelovar.hr/covid-19-bjelovar-potpore-za-gradane-gospodarstvo-i-poljoprivredu/
Isto tako, za vrijeme dok je tržnica bila zatvorena, Grad Bjelovar je, želeći osigurati dostupnost lokalnih proizvoda poljoprivrednih proizvođača prema građanima, izradio online aplikaciju gradske tržnice „Bjelovar fresh“ koja je u samo jednom danu imala više od 50 tisuća pregleda: https://gradska-trznica.bjelovar.hr/
Nadalje, djelatnicima Grada Bjelovara kao i svim djelatnicima ustanova Grada Bjelovara ove godine neće biti isplaćene uskrsnice, a gradonačelnik i njegovi zamjenici smanjit će svoje plaće za 20 posto dok traje ova kriza. Isto tako usvojeno je, a na prvom slijedećem gradskom vijeću u travnju bit će i službeno predloženo svim vijećnicima da se odreknu svojih naknada za vrijeme trajanja krize, kao i svih drugih naknada poput onih za nadzorne odbore i upravna vijeća koje se isplaćuju iz proračuna Grada Bjelovara. 
 
                                                            Igor Brajdić, ŽO HSLS BBŽ, predsjednik
                                                  Mario Holiček, GO HSLS Bjelovar, predsjednik

PODIJELI S PRIJATELJIMA!