NOVA TRI SLUČAJA Zaraza potvrđena nakon ponovljenih testiranja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije zabilježena su tri nova slučaja oboljenja COVID-19 infekcijom čime je ukupan broj oboljelih od početka pojave koronavirusa porastao na 28, izvijestio je tamošnji Stožer civilne zaštite. Riječ je o štićenicima, kontaktima oboljelih osoba iz Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica koji su prilikom prvog testiranja uzoraka bili negativni, a nakon ponovnog testiranja utvrđeni su pozitivni nalazi COVID-19 infekcije. Štićenici su iz izolacije u prostorijama Doma za starije i nemoćne prebačeni u koprivničku Opću bolnicu „Dr. Tomislav Bardek“.

Danas su protekom potrebnog roka od 28 dana te nakon ponovnog negativnog epidemiološkog nalaza, potvrđena i dva nova slučaj izlječenja COVID-19 infekcije. Ukupan broj osoba izliječenih od koronavirusa na području Koprivničko-križevačke županije je porastao na tri slučaja.

Iz koprivničke OB „Dr. Tomislav Bardek“ danas je u kućnu samoizolaciju pušten  pacijent koji je bio hospitalizirana zbog COVID-19 infekcije. Dobrog je zdravlja i bez simptoma te je uz liječničke upute pušten na nastavak kućnog liječenja uz strogo pridržavanje svih propisanih mjera i pravila samoizolacije. U koprivničkoj bolnici trenutno su hospitalizirane četiri osobe pozitivne na koronavirus.

Na današnjoj redovnoj koordinaciji članovi Stožera raspravljali su i o primjeni Odluke o dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, koja omogućuje jedinicama lokalne samouprave koje su prostorno povezane u jedinstvenu cjelinu potpisivanje sporazuma o zajedničkom obavljanju poslova civilne zaštite.

Članovi Stožera su na temelju preporuke epidemiološke struke zaključili su kako trenutna situacija na području županije još uvijek nije pogodna za liberalizaciju  kretanja te će daljnje odluke donijeti u skladu s dinamikom kretanja epidemije te preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!