NOVO VOZILO Bolja i modernija oprema za mlade vatrogasce

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA PISANICA – Općina Velika Pisanica svojoj vatrogasnoj zajednici nabavila je vatrogasno navalno vozilo. Radi se o vatrogasnom kamionu s cisternom od dvije tisuće litara i kompletnom vatrogasnom opremom za požarne i tehničke intervencije, uključujući i pneumatske škare. K tome, kamion ima duplu kabinu u kojoj se može prevesti osam vatrogasaca.

– S Vatrogasnom zajednicom Općine Velika Pisanica i s tri DVD-a dogovorili smo ulazak u investiciju nabave modernijeg vatrogasnog vozila. U Nizozemskoj smo našli vozilo koje je vrlo povoljno, u jako dobrom stanju i s malo prijeđenih kilometara.– otkriva načelnik Općine Velika Pisanica Fredi Pali.

Vatrogasni kamion koštao je 26 tisuća eura i kupljen je isključivo sredstvima Općine Velika Pisanica.

– Na neki smo način oformili mlađu generaciju članova dobrovoljnog vatrogasnog društva i to u Velikoj Pisanici,  u Babincu i Ribnjačkoj. Dečki su obučeni i položili su sve što i moraju imati položeno. Riječ je o 25 vatrogasaca, a sigurno da im je potrebna puno kvalitetnija i moderna oprema – kaže Pali.

Nova će oprema značajno modernizirati i osamostaliti operativnu grupu vatrogasne zajednice. Unatoč dolasku krize koju je izazvao koronavirus, iz Općine vjeruju kako su uložili novac u prijeko potrebnu stvar. Tim više što je ova kupovina bila dogovorena znatno ranije prije početka epidemije.

– Sredstva za nabavu vozila bila su spremna, tako da nije bilo upitno da to stopiramo. U svakom slučaju smatram da smo napravili jako dobar potez i posao za naše vatrogasce – poručuje Pali. (M. Čapo)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!