OBITELJSKA TRANSMISIJA Zaražena supruga 88-godišnjaka iz Garešnice

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđen je novi slučaj zaraze koronavirusom. Radi se o obiteljskoj transmisiji, a zaražena je ženska osoba iz Garešnice, točnije supruga već zaraženog 88-godišnjeg muškarca. Sada se brojka popela na ukupno deset zaraženih osoba na području županije, no župan Damir Bajs otkrio je i jednu dobru vijest.
– Tri osobe izašle su iz statusa oboljelih i negativne su na koronavirus. Dobre su vijesti da imamo prva tri izliječena pacijenta od te opake bolesti – kaže Bajs.
U bjelovarskoj Općoj bolnici jučer su testirane četiri osobe, tri nalaza bila su negativna dok je pozitivan bio slučaj spomenute novozaražene osobe iz Garešnice.
– Do danas ujutro u sedam sati u Općoj bolnici Bjelovar testirano je 189 osoba. U zadnja 24 sata testirane su 23 osobe. Od te 23 osobe jedan rezultat bio je pozitivan – rekao je ravnatelj Opće bolnice Bjelovar, Ali Allouch.
Allouch dodaje da se u bjelovarskoj bolnici i dalje nalaze dva pacijenta koja su u dobrom općem stanju. Podsjetimo da je na području županije trenutno 387 osoba u samoizolaciji, policijska uprava bjelovarsko-bilogorska evidentirala je 35 slučajeva kršenja mjera samoizolacije, a učinjeno je 2137 nadzora poštivanja mjera samoizolacije. Iz Županijskog Stožera još jednom pozivaju sve građane da se pridržavaju propisanih mjera. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!