SVE PREMA PLANU Pri kraju dva velika štefanjska projekta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠTEFANJE – Usprkos situaciji oko koronavirusa, planirani projekti u Općini Štefanje nisu stali. Radovi na Vatrogasnom centru su pri kraju, a uskoro se završava i izgradnja reciklažnog dvorišta. Sve to odrađuje se prema uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite, a sve zacrtano ide svojim tokom, kaže načelnik Općine Ivo Emić.
– Sve ide planirano, zbog trenutke situacije projekti nisu obustavljeni već teku normalno. Pridržavamo se mjera i preporuka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Već mjesec dana imamo dežurstvo, a naš Stožer sve izvrsno odrađuje. Pomažemo ljudima, odlično komuniciramo i sve funkcionira dobro i onako kako treba – kaže Emić.

Jasno je da ovako veliki projekti zahtijevaju i velike troškove. Tako je izgradnja reciklažnog dvorišta vrijedna 2,3 milijuna kuna, a Vatrogasni centar vrijedi oko 6,5 milijuna kuna. Načelnik otkriva i kada se očekuje kraj radova.
– Kraj radova na oba projekta očekuje se krajem petog mjeseca, sa šestim mjesecom tehnički pregled, takav je plan. No sada ćemo imati i koordinacije, a na koordinaciji će izvođači radova dostaviti financijske planove i aktivnosti. Sve u svemu, mjere i situacija nisu utjecale na radove niti su ih obustavili – rekao je Emić.
Nakon što se Vatrogasni centar dovrši, Općina Štefanje će uz vatrogasce, opremu i vozila, imati i prikladan vatrogasni prostor. Dok će reciklažno dvorište doprinijeti povećanju stope odvojenog prikupljenog komunalnog otpada. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!