SEZONA RADOVA U VRTU Bilogorci požurili sa sadnjom rajčice i paprike

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠANDROVAC – Sezona je sadnje povrtnjaka, mnogi razmišljaju što posaditi, neki dvoje između različitih vrsta rajčica, oni drugi žele krastavce, a oni treći zadovoljit će se zelenom salatom jer svatko za sebe zna najbolje. No, o čemu god maštali, u ovo vrijeme koronavirusa svi znamo da je situacija nešto kompliciranija pa tako ako želite ići na tržnicu i tamo se opskrbiti, velika je šansa da ćete se načekati u redu. Upravo iz tog razloga i proizvođači i potrošači uvelike su se okrenuli online kupnji.

Tako je OPG Bogdan Dragan iz Pupelice nedaleko od Šandrovca na raspolaganju putem Facebooka i maila svima onima koji traže presadnice, odnosno popularne flance. Salata, rajčica, kelj, kupus, cvjetača, paprika, krastavci – svega ima, a cijene se kreću od jedne do četiri kune po sadnici.

Primjerice, salata kristalka, puterica ili hrastov list koštat će vas kunu po biljci, paprika rog, rani kupus, cvjetača, kelj ili brokula također kunu po komadu, celer korijen, paprika babura i domaći krastavci dvije kune, a rajčica svih vrsta od tri do četiri kune po komadu.

Budući da Dragan i njegova supruga Helena redovito posjećuju tržnicu u Bjelovaru, tamo ih se lako može naći, no za sve one koji nemaju vremena za čekanje u redu, online naručivanje i dostava su možda ipak bolji izbor.

– Imamo online dostavu, dakle narudžbe preko interneta i do svega se može doći bez ikakvih problema. Za sada smo više nego zadovoljni, do sada smo vozili i za Križevce i Čazmu, a idemo i do Zagreba. Naravno, u Zagreb idemo kad se skupi malo više narudžbi. Ukratko, dostavljamo tamo kamo nas pozovu, no načelno pričekamo da se skupi neka veća cifra pa tek onda vozimo – kaže Dragan Bogdan.

Uzevši u obzir da smo u drugoj polovici travnja, zanimalo nas je što je od presadnica najpopularnije.

-Ono što se kod nas trenutno najviše prodaje su, za divno čudo, flanci rajčice i paprike, iako je sada malo prerano za to. Jer, u ovo vrijeme se inače sade salate, kupusnjače, odnosno lisnato povrće, a ne paprika i rajčica. Nije baš mudro sada to saditi jer evo, neki dan smo imali minuse i mraz, vrijeme je nepredvidivo, a flanci paprike i rajčice se lako smrznu. Iznimka su, naravno, oni koji imaju plastenike, u tom slučaju opasnosti nema – zaključuje Bogdan.

Što god i kad god sadili, uz dovoljno truda i malo sreće, nadamo se dobrom urodu kad za to dođe vrijeme.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!