KORONAVIRUS Testirani prvi štićenici bjelovarskog Doma za starije osobe

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U bjelovarskoj Općoj bolnici jučer je na koronavirus testirano sedam osoba. Pet nalaza je negativno, a za preostala dva rezultati se očekuju tijekom dana, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Među testiranima su i za sada jedine dvije osobe iz Doma za starije osobe Bjelovar, a oba nalaza su bila negativna. Do sada, od ukupno 207 testiranih osoba, deset bilo pozitivno na koronavirus. Njih devetero je s područja naše županije, jedna osoba živi i radi u Zagrebu, a  na liječenju je u samoizolaciji u Garešnici.

Još jednom treba istaknuti i kako su prije nekoliko dana testirani i pacijenti koji su bili pozitivni na koronavirus prije više od dva tjedna. Od njih četvero tri osobe su negativne, a jedna je i dalje pozitivna na koronavirus.

Na području županije u samoizolaciji je 397 osoba. Policijska uprava redovito kontrolira provođenje mjera samoizolacije pa je tako do danas utvrđeno 37 slučajeva u kojima građani nisu poštivali mjere samoizolacije, a policijski službenici obavili su i 2357 nadzora poštivanja mjera samoizolacije.

Bjelovarsko-bilogorska županija podijelila je zaštitnu opremu Domovima za starije osobe, njih 25 koliko ih je na području naše županije.

Za sada, niti jedan korisnik Doma za starije osobe kao niti jedan zdravstveni djelatnik u našoj županiji nije zaražen koronavirusom.

Neka nam zdravlje svih nas i dalje bude prioritet! Poštujmo sve propisane mjere i na taj način smanjimo rizik od zaraze!


PODIJELI S PRIJATELJIMA!