GENIJALNA IDEJA Pođite u šetnju i u lov na medvjede!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Čega li se sve ljudi koji rade s djecom neće dosjetiti da u ove dane razvesele najmlađe? Mnogi su već možda upoznati s akcijom koja je pokrenuta u zemljama diljem svijeta, a zove se Lov na medvjede. U tu neobičnu akciju odlučila se uključiti i bjelovarska Narodna knjižnica Petra Preradovića.

-Lov na medvjede je naziv igre pokrenute diljem svijeta, inspirirana je dječjom knjigom koja još nije objavljena kod nas, ali stvar je vrlo jednostavna. Svi koji se žele uključiti trebaju ostaviti plišane medvjediće u prozore. A djeca koja su u šetnji sa svojim roditeljima tijekom ovo nimalo lakog razdoblja moraju brojati medvjediće u prozorima– pojašnjava poantu ove igre Snježana Berak iz knjižnice koja se i dosjetila da se knjižnica uključi u zanimljivu akciju. Inače, ovo je zapravo originalan način da se dječje misli skrene s ove situacije u kojoj trenutno jesmo, i za koju ne znamo koliko će još potrajati.

-Djeca doma puno slušaju o koronavirusu, putem medija su izloženi brojnim vijestima koje ih opterećuju, u djecu su se uvukli strah i nesigurnost, nelagoda. A ovo je način da im odvratimo pažnju od svega lošeg – kaže Berak koja poručuje svima da se uključe u novu igru.

-Pozivamo svu djecu i roditelje da na prozore stave plišane medvjediće kako bi ih djeca koja su u šetnji mogla vidjeti i brojati. Bilo bi odlično da nam jave kada ih prebroje, a treba paziti, jer imamo i jednog uljeza koji nije medvjedić. Naime, još se malo igramo jer ništa nam drugo trenutno ne preostaje– priča Berak i poručuje svim mališanima i roditeljima da im u knjižnici puno nedostaju.

Iako je i ova igra jedna vrsta nadoknade, teško je nadoknaditi onaj osobni susret s djecom.

-Osluškujemo stalno što se događa, slušamo vijesti, izvješća i s nestrpljenjem čekamo dan kada ćemo se opet moći svi zajedno družiti u prostoru knjižnice. Nadamo se da će sve ovo uskoro biti iza nas i da ćemo se vratiti u normalu – zaključila je Berak. Vesele se zasigurno tome i djeca, a naročito susretu sa svima onima koji im puno znače. Među njima su svakako i djelatnice bjelovarske knjižnice.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!