NOVO RUHO Kraju se privodi dugogodišnja obnova doma u Ladislavu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – U tijeku su radovi na mjesnom domu u Ladislavu, a trenutno se uređuje unutrašnjost objekta. Načelnik Općine Hercegovac, Boro Bašljan kaže kako se radi na čitavom nizu pojedinosti.

– U velikoj sali postavlja se izolacija prema stropu, što znači da se strop spušta. Što se tiče sanitarnih čvorova, stara žbuka se uklonila, ponovno se ožbukalo i sada se postavlja nova keramika. Sanitarni čvorovi u potpunosti se uređuju – kaže Bašljan.

Zajedno s ulazom gdje je već postavljena keramika na stepeništu i nadstrešnicom ispred doma, ovo su završni radovi nakon kojeg će prostor u potpunosti zablistati. Načelnik je podsjetio kako se u prvo uređenje krenulo još prije osam godina kada je napravljeno novo krovište, a korak po korak dom dolazi do potpuno novog stanja.

-Posljednja investicija vrijedi nešto manje od 200 tisuća kuna, a u posljednjih osam do devet godina u radove, uređenje i opremanje uloženo je više od 700 tisuća kuna – rekao je Bašljan.

Dom u Ladislavu je uz spomenuto dobio i sve nove vodovodne i električne instalacije, zatim stolariju i novu kuhinju. Valja spomenuti kako je svega 200 tisuća kuna stiglo iz nekih drugih izvora, dok je ostatak do cjelokupne investicije od 700 tisuća, namaknula sama Općina Hercegovac. Žitelji koji dom koriste za brojna događanja, ovom će obnovom dobiti na korištenje prostor kojeg se ne bi posramili ni veći gradovi. (M. Čapo)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!