KORONAVIRUS Nema novih zaraženih, kreće procjena u domovima za stare

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije potvrdio je kako je na snagu stupila Odluka o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka te kako će stanovnici Koprivničko-križevačke županije od sada e-propusnicu trebati samo  za odlazak na područje druge županije.

Što se tiče epidemiološke situacije, na području županije nema novih slučajeva oboljenja COVID-19 infekcijom. Do sada su od početka epidemije ukupno zabilježena 32 slučaja oboljenja uzrokovanih koronavirusom te je potvrđeno i osam slučajeva izlječenja.

Ravnatelji i predstavnici županijskih zdravstvenih ustanova izvijestili su kako se aktivnosti u ustanovama obavljaju redovno i bez poteškoća te u skladu sa svim protokolima i uputama vezanim za sprječavanje širenja bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom.

Načelnik Stožera Ratimir Ljubić izvijestio je članove Stožera i o danas održanom sastanku s predstavnicima timova za procjenu stanja u domovima socijalne skrbi na području županije. Formirana su tri tima za područja Koprivnice, Križevaca i Đurđevca, koji su s radom započeli danas, a glavni im je zadatak kontrolirati provode li se u domovima i udomiteljstvima sve epidemiološke mjere, upute i protokoli zdravstvene zaštite.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije  na kraju koordinacije uputio je apel građanima da se, unatoč liberalizaciji mjere kretanja, pridržavaju svih propisanih općih mjera i uputa zaštite te da uz odgovorno ponašanje održavaju socijalnu distancu i brinu o higijeni kako bi situacija sa širenjem bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom i dalje bila pod nadzorom.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!