SEZONA POLJOPRIVREDNIH RADOVA Krenulo uređenje poljskih putova

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKI GRĐEVAC – S obzirom na to da smo duboko zagazili u proljeće, a time i proljetne radove na polju, nužno je svim poljoprivrednicima osigurati odlazak do njihovih njiva i parcela. Znaju to dobro i u Velikom Grđevcu, gdje svake godine nakon zimskih mjeseci uređuju poljske putove, mostove koji vode do polja i produbljuju putne jarke.

– U suradnji s našim Komunalnim poduzećem odlučili smo obnoviti poljske puteve. Za to koristimo određenu vrstu kamena. U posljednjih nekoliko dana učestalo nasipavamo, ravnamo i samim time pomažemo našim poljoprivrednicima da što lakše mogu doći do svojih njiva – rekao je načelnik Velikog Grđevca Tomislav Pavlečić.

Načelnik Tomislav Pavlečić

Ujedno se u naselju Pavlovac iskopalo ukupno pet kilometara putnog jarka koji se nalazi uz nerazvrstanu cestu, a kojom raspolaže Općina. Planova za naredne dane ima još.

– U planu su nam i putni jarak u naselju Dražica te u naselju Donja Kovačica. Naravno, ostaje vidjeti kakvo će biti vrijeme i okolnosti. No svakako nastojimo odraditi sve planirano kako bi naši mještani bili zadovoljni – rekao je Pavlečić.

Uz mjesne odbore, komunalni redar također obilazi teren te potom zajedničkim odlukama određuju koji su putevi u kojim naseljima prioritetni. Valja spomenuti kako financiranje ovog dijela ide iz šumskog doprinosa i najma za korištenje državnog zemljišta. A godišnje se za uređenje utroši oko 100 tisuća kuna. (M. Čapo)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!