NOVI OBOLJELI Štićenik Doma u lošem stanju prebačen u Zagreb

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Nakon pristiglih rezultata testiranih uzoraka sa sumnjom na koronavirus potvrđen je jedan pozitivan slučaj COVID-19 infekcije na području Koprivničko – križevačke županije. Riječ je o štićeniku Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica koji je nakon hospitalizacije u Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ zbog ozbiljnosti zdravstvenog stanja te uz potporu mehaničke ventilacije prebačen u primarni respiratorno-intenzivistički centar KB Dubrava gdje će se nastaviti liječenje.Podsjetimo u koprivničkom Domu za starije i nemoćne osobe dosad je evidentirano osmero zaraženih, odnosno šestero štićenika i dvoje zaposlenih. Troje štićenika prebačeno je na intenzivni odjel zagrebačke Dubrave.
Na području Koprivničko-križevačke županije do sada su ukupno zabilježena 33 slučaja oboljenja uzrokovanih koronavirusom te osam izlječenja. Sve aktivnosti u županijskim zdravstvenim ustanovama obavljaju se redovno i bez poteškoća te u skladu s protokolima i uputama vezanim za sprječavanje širenja bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom.
Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se, unatoč liberalizaciji mjera kretanja, pridržavaju svih propisanih općih mjera i uputa zaštite te da uz odgovorno ponašanje održavaju socijalnu distancu i brinu o higijeni kako bi situacija sa širenjem bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom i dalje bila pod nadzorom.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!